вівторок, 08 вересня 2020 13:42

Рубль падає через можливі нові санкції проти Росії

Рубль падає через можливі нові санкції проти Росії
Рублі / "Німецька хвиля"

Уперше за 4,5 року російський рубль впав до 90 рублів за євро та 76 рублів за долар.

На думку експертів, падіння російської валюти спричинене можливими новими західними антиросійськими санкціями через отруєння опозиціонера Олексія Навального. Про це пише російська версія "Німецької хвилі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар зупинився на новій позначці

На ослаблення рубля вплинуло охолодження російсько-німецьких відносин через отруєння Навального та безперервні протести в Білорусі.

Раніше в понеділок представник уряду ФРН Штеффен Зайберт повідомив, що канцлер Анґела Меркель не виключає введення проти Росії санкцій, які можуть торкнутися недобудованого газопроводу "Північний потік-2". Глава німецького МЗС Гайко Маас пов'язав майбутнє цього проєкту з розслідуванням в Росії отруєння Навального. Кремль не визнає, що отруїв опозиціонера, та не бажає навіть починати розслідування.

Меркель 2 вересня заявила, що Навального, який лікується в Берліні, отруїли бойовою нервово-паралітичною речовиною з групи "Новичок".

"Спеціальна лабораторія бундесверу показала чіткий результат: Навальний став жертвою замаху з застосуванням хімічної зброї", - сказала Меркель.

Зараз ви читаєте новину «Рубль падає через можливі нові санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі