середа, 09 лютого 2022 04:37

Працював понад 1200 років: найстаріший паб не пережив пандемію

Працював понад 1200 років: найстаріший паб не пережив пандемію
Паб намагався виконати свої фінансові зобов'язання, але не зміг. Фото: facebook.com/YeOldeFightingCocks

У місті Сент-Олбанс через фінансові труднощі закрився найстаріший паб Великої Британії Ye Olde Fighting Cocks.

Заклад працював з 793 року, але не зумів пережити Covid-обмеження через пандемію, повідомляє CNN.

"Разом зі своєю командою я зробив усе можливе, щоб паб продовжував працювати. Однак останні два роки були безпрецедентними для індустрії і перемогли усіх, хто щосили намагався забезпечити, щоб цей відзначений безліччю нагород паб міг продовжувати роботу в майбутньому", - заявив керівник закладу Крісто Тофаллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японки стали найстаршими близнючками у світі

Наслідки пандемії стали "руйнівними". Паб намагався виконати свої фінансові зобов'язання, але не зміг.

Будівлю Ye Olde Fighting Cocks звели у XI ст. і спочатку використовували як голубник. Паб назвали на честь півнячих боїв, які проводили тут наприкінці XIV та на початку XX ст.

Британська індустрія пабів зазнавала труднощів ще до пандемії, оскільки люди відмовлялися від випивки в пабах на користь барів та ресторанів. У період із 2008-2018 роки закрились понад 11 тис. пабів — їхня кількість скоротилась майже на чверть.

У Великій Британії десятки відвідувачів найвищого за розташуванням пабу в Англії три доби провели зачиненими в закладі через негоду. Одному з гостей терміново знадобилася медична допомога. Гірським рятувальникам довелося долати сніг, щоб її надати.

Зараз ви читаєте новину «Працював понад 1200 років: найстаріший паб не пережив пандемію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі