пʼятниця, 17 листопада 2017 06:06

Рабів продають по $400 за людину

Рабів продають по $400 за людину
Нелегали з усієї Африки очікують на повернення додому в спеціальному центрі в столиці Лівії, місті Тріполі. Фото: CNN

Мігранти з Африки тікають від надзвичайної бідності, війни та нестерпних побутових умов. Деякі з них потрапляють до рук шахраїв. Після того, як люди втрачають всі гроші, вони вимушені погодитися, аби їх продали в рабство на аукціоні.

Декого із рабів купують за $400 та продають по кілька разів, йдеться в ексклюзивному репортажі CNN.

Щороку десятки тисячі емігрантів з різних країн Африки перетинають кордони Лівії, тікаючи від військового конфлікту та фінансової нестабільності. Вони сподіваються із Лівії потрапити в країни Середземноморського регіону. Більшість із цих людей розпродують все своє майно, аби зібрати кошти заради мандрівки.

Лівія останнім часом ввела сурові заборони на перетин кордону. Це означає, що велика кількість нелегалів залишиться в руках провідників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внаслідок нападу на біженців загинули 75 осіб, 140 поранено

Провідники фактично стають рабовласниками. Вони обіцяють перевести через кордон, обманом примушують нелегалів віддати їм всі гроші, а потім продають у рабство.

Кореспонденти CNN стали свідками того, як двох чоловіків продали за 1,2 тис ліванських динарів — близько $800 — по $400 за кожного. Найвищі суми рабовласники отримують за високих сильних чоловіків, здатних до важкої фізичної праці на полях чи будівництві.

Після повернення з рабства, більшість людей мають на тілі сліди фізичних знущань та побоїв.

Свідчення торгівлі людьми були зафільмовані та передані місцевій владі. Там пообіцяли розпочати розслідування.

Лівійська Агенція протидії нелегальній еміграції постійно відловлює незаконних мігрантів. Якщо їм вдається дістатися до узбережжя, провідники саджають їх у металеві бляшані судна по 100 осіб і відправляють в море з єдиною альтернативою — дістатися вплав до Європи або загинути.

Один із затриманих у Лівії нелегалів, котрий назвався Вікторі, розповів, що він також був рабом. 21-річний чоловік втік з дому і витратив майже 1,5 роки і всі свої заощадження, намагаючись потрапити до ЄС.

Люди, котрі пообіцяли відправити його до Європи, заявили, що він їм заборгував, і продали чоловіка в рабство. Через кілька тижнів важкої фізичної роботи Вікторі довідався, що грошей, котрі за нього заплатили, було недостатньо. Він повернувся до своїх рабовласників і його продали ще кілька разів.

Злочинці погодилися відпустити Вікторі лише за викуп. Матері довелося збирати гроші у кількох сусідніх селах.

В цьому році близько 8.8 тис. затриманих емігрантів погодилися повернутися додому, говорять представники влади.

Дикі слони атакували табір біженців у Бангладеші. Люди спали на той час.Багато людей тікали. Чотири людини травмувалися. Загинули жінка та троє її дітей.

Зараз ви читаєте новину «Рабів продають по $400 за людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі