понеділок, 05 липня 2021 18:12

Путін заборонив неросійське шампанське. Назріває скандал

Путін заборонив неросійське шампанське. Назріває скандал
У Росії вирішили називати закордонне шампанське "ігристим вином". Фото: wine-mag.ru

Президент Росії Володимир Путін 2 липня підписав внесення в закон про регулювання алкогольної продукції поправок, які дозволяють використовувати термін "шампанське" тільки для напоїв, вироблених на території РФ.

Про це повідомило видання Reuters.

Закордонне шампанське повинно носити напис "ігристе вино". Це рішення обурило французьких виробників.

У відповідь на рішення влади РФ російська структура виробника преміальних алкогольних напоїв Moet Hennessy заявила, що тимчасово зупиняє постачання продукції в Росію.

Через зміни в законі виробникам доведеться перекваліфіковувати шампанське на категорію ігристих вин, змінювати маркування, йшлось в заяві Moet Hennessy. Проте заради постачання алкоголю в Росію компанія вирішила поступитися "шампанським" і підписувати свою продукцію "ігристе вино".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про просекко

Однак рішення російської влади обурило інших виробників шампанського. Французька торгова асоціація Comite Champagne, яка представляє інтереси незалежних виробників шампанського, розкритикувала закон та закликала дипломатів Франції та Європейського Союзу втрутитися, щоб змінити його.

Співпрезиденти Французької групи виробників шампанського, French Champagne group, Максим Тубарт та Жан-Марі Барільєр закликали на деякий час припинити постачання до Росії шампанського.

Шампанське — ігристе вино, виготовлене з винограду, який росте в регіоні Шампань, що розташовується за 160 км на схід від Парижа. Напої виготовляються з використанням особливого процесу, який полягає в ферментації всередині пляшки, після чого вино стає ігристим.

Попри те, що ігристі вина виробляються у всьому світі, відповідно до Мадридського договору 1891 року в Європі та більшості інших країн назву "шампанське" використовують саме для ігристих вин, виготовлених за відповідними стандартами у регіоні Шампань.

Зараз ви читаєте новину «Путін заборонив неросійське шампанське. Назріває скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі