четвер, 14 грудня 2023 16:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін зробив ставку на наступний рік" - про що сказав російський диктатор

"Путін зробив ставку на наступний рік" - про що сказав російський диктатор
Фото: ТСН

Російський диктатор Володимир Путін провів пресконференцію за підсумками року.

Більшість часу говорив про внутрішні російські проблеми. Щодо України повторив старі тези і плани - не прозвучало великого "переможного" виступу. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олексій Голобуцький.

"Про війну Путін говорив достатньо мало. Не було великого "переможного" виступу. Він не хоче цю тему сильно роздмухувати. Тому більшість часу Путін говорив про внутрішні російські проблеми. Щодо України повторив старі тези і плани. Нічого нового не прозвучало. Але можна зробити висновок, що він розраховує на наступний рік і така ситуація його влаштовує. А генерали обіцяють перемоги на фронті. За рік Путін очікує, щодо влади прийде Трамп у США, а праві політики - у Європі. Вони, сподіваються у Росії, даватимуть менше грошей Україні. І тому Путін сподівається додавити фронт і відібрати ще більше територій", - сказав Голобуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін сказав, скільки росіян воює в Україні

Російський диктатор має задачі мінімум і максимум. Якщо він не оголосив мобілізацію, то значить задоволений станом справ на зараз, додав політолог.

"Путін вважає, що має перемоги на фронті. А мобілізація йому не вигідна. Тому що це підірве його авторитарний режим. Викличе багато напруги. Та і провести її нормально не зможуть. Тому Путін і планує протриматися в такому стані ще рік, щоб потім скористатися ситуацією у світі", - пояснив Голобуцький.

Російський диктатор Володимир Путін у четвер, 14 грудня, провів пресконференцію за підсумками року: він заявив, що цілі війни проти України залишилися незмінними.

Загальні бойові втрати російських окупантів станом на ранок 14 грудня склали понад 342 800 осіб. За минулу добу українські війська знищили ще 1300 загарбників, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «"Путін зробив ставку на наступний рік" - про що сказав російський диктатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі