середа, 16 січня 2019 01:43

Путін різко висловився щодо ПЦУ і попередив про наслідки

Путін різко висловився щодо ПЦУ і попередив про наслідки
Путін назвав Православну церкву України світським проектом. Фото: ТАСС

Президент Росії Володимир Путін заявив, що створення нової Православної церкви України є "виключно політичним, світським проектом".

"Його головна мета – розділити народи Росії і України, посіяти не лише національну, але релігійну ворожнечу. Невипадково в Києві вже заявили про "остаточне здобуття незалежності від Москви. Повторю: про жодне духовне життя тут не йдеться – ми маємо справу з небезпечним і безвідповідальним політиканством. Так само як не йдеться про самостійність Православної церкви України". Насправді вона повністю підконтрольна Стамбулу", - сказав Путін в інтерв'ю сербській газеті "Политика".

Президент РФ вважає, що священиків і мирян УПЦ МП "переслідують, відбирають у них храми і монастирі, а саму церкву намагаються позбавити її законної назви".

"Очевидно, що керівництво України не може не розуміти, що спроби насильно загнати вірян у чужий храм матимуть серйозні наслідки... Зрозуміло, що Росія не має наміру втручатися в церковні процеси, тим більше на території сусідньої суверенної держави", - додав глава РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада не пустила до церкви єпископа РПЦ

11 жовтня 2018 року Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії України, а також офіційно затвердив, що церквою-матір'ю Україні є Константинополь.

Також Синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

15 грудня в Києві пройшов Ооб'єднавчий собор, на якому була заснована нова помісна Православна церква України. Її очолив 39-річний митрополит Епіфаній.

5 січня 2019 року Константинопольський патріарх Варфоломій підписав Томос (церковний указ) про надання автокефалії Православної церкви України.

Зараз ви читаєте новину «Путін різко висловився щодо ПЦУ і попередив про наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі