четвер, 03 серпня 2023 16:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін не пробачає: політолог спрогнозував долю Пригожина

Путін не пробачає: політолог спрогнозував долю Пригожина
Євгена Пригожина можуть ліквідувати, коли про нього забудуть. Фото: РосЗМІ

Власнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину може загрожувати смерть від "чаю або дверної ручки".

Він заборонив використовувати "вагнерівців" іншим командирам і виступив проти бажань російського президента Володимира Путіна. Про це сказав британський політолог Марк Галеотті, передає BRIEFLY.

Путін не хоче втратити "Вагнер" в Україні, в Африці і в інших частинах світу. Він намагався переконати Пригожина і командирів ПВК продовжувати вести бойові дії.

"Цікаво, що президент РФ запропонував, щоб "Вагнер" продовжував брати участь у СВО, але під іншим командуванням. За словами Путіна, багато польових командирів начебто не проти цього, але саме Пригожин втрутився і наклав вето, сказавши: "Ні, хлопці на це не підуть", – сказав Галеотті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин після заколоту зустрівся із Путіним – ЗМІ

Путін не забуває і не прощає незгоди.

"Якщо він зараз піде проти Пригожина, то шанси на можливі майбутні угоди вельми обмежені. Тому я підозрюю, що в даному випадку Пригожину надано вікно можливостей. Якщо він зможе і далі вести справи в Африці та інших регіонах в інтересах Росії, то це добре і відмінно. Якщо ні, то, може бути, через рік, коли пил осяде і ніхто не буде звертати на нього уваги, Пригожина погубить або чай, або дверна ручка", – наголосив політолог.

Після порушення кримінальної справи щодо замаху на заколот у Санкт-Петербурзі проходили обшуки на пов'язаних з Пригожиним об'єктах. Водночас власнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину повернули 10 млрд руб., сотні тисяч доларів і п'ять злитків золота, які знайшли у нього під час обшуку 24 червня.

Ще 2 липня слідство не збиралося повертати кошти, але до вечора того самого дня ухвалили протилежне рішення.

Зараз ви читаєте новину «Путін не пробачає: політолог спрогнозував долю Пригожина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі