вівторок, 15 жовтня 2024 07:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін не досягне свого - новий генсек НАТО

Путін не досягне свого - новий генсек НАТО
Генеральний секретар НАТО Марк Рютте запевнив у продовженні підтримки України. Фото: gettyimages.com

Росія своєю тактикою залякувань не матиме впливу на НАТО. Альянс продовжуватиме рішуче підтримувати Україну.

Про це під час виступу в казармах Клей - американській базі, де знаходиться штаб-квартира нової місії НАТО, заявив генеральний секретар Альянсу Марк Рютте, повідомляє Reuters.

Нова місія називається "Допомога НАТО у забезпеченні безпеки та підготовки кадрів для України" (NSATU).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг визнав помилку НАТО щодо України

"Послання російському диктатору Володимиру Путіну полягає в тому, що ми продовжимо, ми зробимо все необхідне, щоб гарантувати, що він не досягне свого, що Україна здобуде перемогу", - сказав Рютте.

Зазначається, що NSATU поступово візьме на себе координацію західної військової допомоги Україні. Такий крок розглядається як спроба захистити механізм допомоги від можливого повернення до Білого дому критика НАТО Дональда Трампа.

Водночас деякі дипломати визнають, що це може мати обмежений ефект, враховуючи, що саме США постачають Україні більшу частину озброєнь, а також є домінуючою державою в НАТО.

Міністри оборони країн НАТО зберуться для перегляду багаторічної політики відносин з РФ.

Альянс зараз працює над розробкою нової стратегії щодо Росії, щоб визначити майбутнє співпраці в умовах поточної геополітичної ситуації. Остаточного проекту ще немає, альянс збирає думки всіх 32 країн-учасниць, щоб просувати дебати про майбутні дії.

Зараз ви читаєте новину «Путін не досягне свого - новий генсек НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі