неділя, 18 грудня 2022 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Пропагандистам РФ дали нову команду щодо "відбілювання" Путіна – ISW

Пропагандистам РФ дали нову команду щодо "відбілювання" Путіна – ISW
ISW проаналізував, як Кремль "відбілює" президента РФ Володимира Путіна. Фото: facebook.com/MIDRussia

Кремль розіслав доручення підконтрольним ЗМІ "відбілювати" президента Росії Володимира Путіна участю у "безглуздих заходах".

Ідеться про відкриття індичої ферми чи відремонтованої магістралі. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти припустили, що кремлівські політтехнологи хочуть реабілітувати імідж міністерства оборони після критики з боку радикальних націоналістичних блогерів. Також зобразити Путіна як компетентного воєначальника. Для цього підконтрольні ЗМІ поширили інформацію про зустріч Путіна з об'єднаним штабом.

Аналітики припустили, що Кремль свідомо поширив інформацію про присутність командувача російським генштабом Валерія Герасимова, міністра оборони РФ Сергія Шойгу і командувача окупаційними військами в Україні Сергія Суровікіна на зустрічі з Путіним. Мета – зобразити російське міноборони організованою командою та захистити військове керівництво РФ від подальшої критики, переконані в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ: Шойгу "проінспектував" окупаційні війська на передовій в Україні

Також у Кремлі хочуть зобразити Путіна як лідера, який підтримує звʼязок з простим народом. Для цього ширять інформацію про участь Путіна у відкритті відремонтованої автомагістралі або індичої ферми.

На думку експертів, такі меседжі повинні показати росіянам, що Путін не лише військовий, але й цивільний лідер і має тісні звʼязки з народом. Таким чином Путіна хочуть зобразити лідера, який є "вісником добрих новин" для народу.

Російська влада намагається мінімізувати негативні настрої серед мобілізованих. Для цього прокремлівським журналістам видали нові методички, повідомило Головне управління української воєнної розвідки.

Пропагандисти в методичках закликають не вживати слів "мобіки", "хлопки" і абревіатури ЗСУ.

У розвідці наголосили, що російське керівництво "традиційно намагається" використовувати пропаганду для маніпуляцій населенням замість того, щоб розв'язувати цю проблему.

Зараз ви читаєте новину «Пропагандистам РФ дали нову команду щодо "відбілювання" Путіна – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі