неділя, 01 січня 2023 05:51

Принца Гаррі хочуть позбавити королівського титулу

Принца Гаррі хочуть позбавити королівського титулу
Принц Гаррі може лишитися королівського титулу. Фото: DW

Принца Гаррі та його дружину Меган Маркл хочуть позбавити королівських титулів значна частина британців.

44% респондентів заявили, що принца Гаррі має бути позбавлено титулу – принца Сассекського, тоді як 32% опитаних британців цю думку не поділяють, свідчать результати опитування YouGov, пише The Times.

65% британців вважають, що Гаррі та Меган добровільно відмовилися від королівських обов'язків, і лише 11% сказали, що їх змусили піти з британської монаршої родини.

49% опитаних не вважають королівську родину Британії расистською інституцією (протилежної думки - 26%), коментуючи твердження Меган Маркл про те, що один із членів сім'ї був проти темного кольору шкіри її дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принц Гаррі й Меґан Маркл можуть знову "влитися" у королівську родину – ЗМІ

Більше половини респондентів (53%) вважають, що Гаррі і Меган не заслуговують на вибачення від королівської родини за таке ставлення – і лише 19% думають, що заслуговують.

Автори опитування поцікавилися у респондентів, як на їхнє ставлення до пари вплинув вихід документального серіалу Netflix про Гаррі та Меган. З'ясувалося, що 23% британців після перегляду шоу стали думати про Гаррі та Меган гірше - на відміну від 7%, які сказали, що воно змусило їх думати про пару краще.

Натомість серіал викликав у багатьох, хто переглянув його симпатію до старшого брата Гаррі – принца Вільяма та його дружини Кейт Міддлтон. 44% респондентів заявили, що вони більше симпатизують Вільяму та Кетрін – порівняно з 17% респондентів, які симпатизують Гаррі та Меган.

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ не приховувала, що вважала онука принца Гаррі улюбленцем.

Особливі стосунки монархині й молодшого онука залишилися такими все її життя. Історик, автор книжки "Королева нашого часу: життя Єлизавети II" Роберт Гардман, розповів People, що покійна монархиня завжди любила Гаррі, а Гаррі любив її.

Зараз ви читаєте новину «Принца Гаррі хочуть позбавити королівського титулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі