вівторок, 25 травня 2021 12:53

Президент очолює масові заходи в порушення карантинних обмежень

Президент очолює масові заходи в порушення карантинних обмежень
Президент Бразилії Жаір Болсонару (в центрі) очолює байкерів на параді в Ріо-де-Жанейро / Getty Images

Президент Бразилії Жаір Болсонару очолив колону з кількох тисяч байкерів в Ріо-де-Жанейро на знак протесту проти національних карантинних заходів, запроваджених губернаторами та мерами для боротьби з коронавірусом.

Болсонару без маски їхав попереду колони вулицями бразильського мегаполіса в неділю, 23 травня. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна потрапила в трійку країн Європи з найвищою Covid-смертністю

Захід транслювали в прямому ефірі на сторінці президента в Facebook. Парад відбувся, позаяк Болсонару намагається мобілізувати прихильників на фоні найбільшого падіння рейтингу з часу його обрання президентом у січні 2019-го. Останні опитування свідчать, що в рейтингах Болсонару поступається експрезиденту Лула да Сілва напередодні виборів, які відбудуться 2022 року.

Парад тривав 1,5 год. Прихильники президента вітали його на маршруті та розмахували бразильськими прапорами. Болсонару не раз заперечував загрозу коронавірусу. Він порівнював його з "маленьким грипом" і сам перехворів у липні 2020-го.

Публічний виступ президента відбулося на фоні того, як стало відомо, що його молодша сестра Бані Болсонару госпіталізована з коронавірусом минулого вівторка.

У п'ятницю, 21 травня, Болсонару був оштрафований місцевою владою "за пропаганду масових зібрань в порушення карантинних обмежень". Він зустрівся з натовпом прихильників.

В кінці квітня Болсонару сказав, що чекає "сигналу від народу", щоб покласти край карантинним обмеженням, прийнятим місцевою владою і губернаторами, щоб сповільнити поширення вірусу. Відтоді акції прихильників президента відбуваються кожні вихідні без масок і дотримання соціальної дистанції.

Бразилія займає третє місце за рівнем інфікування Covid-19 після США та Індії. Від початку пандемії захворіли 16 млн жителів, і майже 450 тис. померли. Комісія Сенату розслідує бездіяльність Болсонару щодо боротьби з пандемією.

Зараз ви читаєте новину «Президент очолює масові заходи в порушення карантинних обмежень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі