неділя, 03 червня 2018 18:50

Президент Німеччини попросив вибачення у гомосексуалів

Президент Німеччини попросив вибачення у гомосексуалів
Президент Німеччини вибачився за геноцид гомосексуалів. Фото: Dw

Німецький президент Франк-Вальтер Штайнмаєр вибачився за переслідування гомосексуалів у країні в часи націонал-соціалізму.

Відповідна заява прозвучала на десятиріччі пам'ятника геям-жертвам нацистського режиму в Берліні, передає Deutsche Welle.

Президент зауважив, що в ті часи приватність, життя, кохання та гідність десятків тисяч гомосексуалів "у наймерзенніший спосіб" заперечували та плюндрували. Люди не традиційної орієнтації зазнавали катувань, їх відправляли в тюрми та концтабори.

Також президент зазначив, що несправедливе ставлення до гомосексуалів збереглося і після падіння режиму націонал-соціалістів. Так, упродовж 20 років після цього на підставі параграфа 175, було засуджено десятки тисяч гомосексуалів.

"Тому я нині прошу вибачення - за всі завдані страждання та несправедливість і за тривале мовчання після того", - сказав Франк-Вальтер Штайнмаєр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс у кіно: 5 відвертих сцен у незвичайних місцях

Президент запевнив, що зараз у Німеччині сексуальна орієнтація геїв, лесбійок, бісексуалів, квірів, транс- та інтерсексуалів "беззаперечно перебувають під захистом держави".

Британський спортсмен, призер Олімпійських ігор у стрибках в воду, Том Дейлі заявив, що боїться їхати в Росію через свою сексуальну орієнтацію. Він перебуває в одностатевому шлюбі з режисером і продюсером Дастіном Ленсом Блеком.

Зараз ви читаєте новину «Президент Німеччини попросив вибачення у гомосексуалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі