вівторок, 31 жовтня 2023 05:07

Президент Європарламенту закликала не забувати про війну в Україні

Президент Європарламенту закликала не забувати про війну в Україні
Президент Європарламенту Роберта Мецола закликала підтримувати Україну. Фото: Укрінформ

Євросоюз зараз знаходить усі шляхи, щоб підтримувати Україну так потужно, як тільки можливо.

Підтримка України не повинна слабшати, попри бажання Путіна. Про це заявила президент Європарламенту Роберта Мецола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін отримує те, що хоче - менше уваги і зброї для України

"Наша підтримка України не повинна слабшати в жодному разі. Це має бути протилежність тому, що думає Путін. Ми не дамо йому комфортно почуватися і руйнувати безпеку Європи, як він намагається зруйнувати Україну. Ця війна, яка йде на нашому континенті, завжди залишається на першому плані", - заявила Мецола.

Президент Європарламенту також зазначила, що Європа має озброюватися, щоб захищатися та відповісти на найважливіше питання - наскільки її демократія сильна, щоб протистояти тотальним загрозам.

"У нас немає іншого вибору, як захищати наше право, наші цінності, наші демократичні моделі. Ми не маємо альтернативи", - додала вона.

Минулої п'ятниці президент США Джозеф Байден запросив у Конгресу додаткове фінансування на понад $100 млрд. Кошти передбачені, зокрема, для допомоги Україні та Ізраїлю.

Водночас новообраний спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що допомога США Україні та Ізраїлю ухвалюватиметься двома різними законопроєктами, а не одним, як пропонував Білий дім.

Зараз ви читаєте новину «Президент Європарламенту закликала не забувати про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі