субота, 22 липня 2023 09:35

Послабилося табу на критику путінського режиму ‒ британська розвідка прокоментувала арешт Гіркіна

Послабилося табу на критику путінського режиму ‒ британська розвідка прокоментувала арешт Гіркіна
У Росії арештували терориста Ігоря Гіркіна. Фото: novynarnia.com

Арешт в РФ колишнього офіцера російської розвідки та провідного ультранаціоналістичного мілітарного блогера Ігоря Гіркіна може викликати невдоволення його однодумців.

Останніми днями його коментарі перетворилися на пряму критику російського президента Володимира Путіна та його перебування при владі. Про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

У британській розвідці нагадують, що Гіркін відіграв важливу роль у війні Росії на Донбасі 2014 року та побував на передовій у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміна балансу сил у Кремлі: в ISW проаналізували причини арешту Гіркіна

"Цей крок, ймовірно, розлютить колег із спільноти мілблогерів і елементів у складі військової служби, які переважно бачать Гіркіна як проникливого військового аналітика та патріота", ‒ йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, Гіркін був готовий "розширити межі публічної критики" в контексті невдалого заколоту ватажка групи "Вагнер" Євгена Пригожина.

"Значно послабилося табу на неприховану критику путінського режиму", ‒ додають у розвідці Великої Британії.

21 липня в РФ затримали терориста та воєнного злочинця Ігоря Гіркіна. Заарештували його нібито за заявою колишнього "вагнерівця". Суд у Москві заарештував його на два місяці.

Торік Гаазький суд присудив Гіркіну довічне ув'язнення за знищення малазійського літака Boeing MH17 на сході України у 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Послабилося табу на критику путінського режиму ‒ британська розвідка прокоментувала арешт Гіркіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі