пʼятниця, 29 липня 2022 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Поранених окупантів з РФ відправляють у Білорусь – Цимбалюк

Поранених окупантів з РФ відправляють у Білорусь – Цимбалюк
У Російській Федерації не справляються з лікуванням поранених окупантів. Фото: Генштаб ЗСУ

У Російській Федерації не справляються з лікуванням поранених окупантів. Тож країні-агресорці доводиться просити Білорусь про допомогу.

Останнім часом кількість поранених російських загарбників збільшується. Місць у шпиталях на території РФ давно немає, пише у Telegram журналіст Роман Цимбалюк 29 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський генерал оцінив ймовірність наступу росіян через Білорусь

"Якщо раніше практикувалися такі способи збільшення пропускної спроможності поранених, як: "Ми тобі трохи підлатали, їдь долікуйся у військовій частині" або "Полежи в гуртожитку біля госпіталю, почекай своєї черги", то зараз навіть на це в медичних закладах не вистачає ресурсів", – зазначив він

Через це поранених військових збройних сил Росії залізничними ешелонами з РФ відправляють до білоруських госпіталів.

"Однак за тривалий час транспортування стан більшості критично погіршується (деякі вмирають)", – додав Цимбалюк.

Між Україною та Росією зараз не ведуться переговори щодо припинення війни.

Деякі західні країни заговорили про переговори з Росією, щоб пом'якшити ситуацію перед зимою, яка може виникнути внаслідок припинення постачання газу з Росії, заявив голова українського МЗС Дмитро Кулеба. Він наголосив, що їхні сподівання на конструктивну поведінку країни-агресорки помилкові.

Війна Росії проти України може стати замороженою. РФ могла б її зупинити "завтра, якби захотіла". Росія часто вдається до схожої методики. Однозначних прогнозів щодо термінів закінчення війни поки що немає, заявила посол США в НАТО Джуліана Сміт.

США та НАТО намагаються тиснути на Москву всіма можливими способами, щоб змінити стратегічні плани російського диктатора. Пані посол підкреслила, що увага США зосереджена лише на підтримці цих українських військ, щоб вони могли здобути перемогу.

Зараз ви читаєте новину «Поранених окупантів з РФ відправляють у Білорусь – Цимбалюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі