середа, 05 січня 2022 09:22

Попри поступки влади, у Казахстані поновилися протести: відео 18+
12

Фото: t.me/nexta_live

У Казахстані 5 січня поновилися акції протесту, попри запровадження надзвичайного стану та зміну уряду.

Очевидці в Алматі повідомляють, що групи людей рухаються зараз до центру міста, повідомляє "Новости Казахстана" у Telegram. Поліція готується зустріти протестувальників.

"Натовп уже захопив поліцейську машину. Знову чути вибухи світлошумових гранат. Правоохоронці перекрили центральні проспекти міста. Наразі відбуваються зіткнення протестувальників з силами Нацгвардії, силовики стримують натовп", - йдеться у повідомленні.

У відео присутня нецензурна лексика:

У низці інших міст люди також виходять на вулиці після нічних сутичок. Мітингувальники у Семипалатинську вже прямують до місцевої адміністрації - акімату. У Жанаозені вимагають народних виборів і повернення Конституції 1993 року. В Таразі обласний акімат охороняють бійці спецназу і бронетехніка. Водночас поліцейські в Актобі заявили, що вони повністю з народом і не стрілятимуть у людей.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 5 січня скасував на 180 днів підвищення цін з 60 (3,76 грн) до 120 тенге (7,36 грн) за літр газу. Водночас мітингувальники висунули низку інших вимог.

Автор: t.me/ztb_qaz
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести у Казахстані: за ніч затримали понад 200 людей

З 2 січня на заході Казахстану відбуваються протести. Масові акції невдоволення розпочалися у Жанаозені Мангістауської області. Приводом стало подвійне підвищення з нового року цін на скраплений газ, яким у регіоні заправляють більшість автомобілів.

Токаєв відправив 5 січня у відставку уряд країни, але сам не склав повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Попри поступки влади, у Казахстані поновилися протести: відео 18+». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі