неділя, 23 травня 2021 13:23

Пообіцяв вбити відомого вірусолога: 400 силовиків трьох країн ловлять озброєного екстреміста

Пообіцяв вбити відомого вірусолога: 400 силовиків трьох країн ловлять озброєного екстреміста
Юрген Конінгс з Бельгії відправляв погрози поліцейському керівництву країни й головному бельгійському вірусологу. Зараз його розшукують 400 поліцейських і солдатів Бельгії, Німеччини та Нідерландів. Фото: t.me/nexta_live

Вже тиждень у Бельгії розшукують озброєного дезертира - 46-річного військового Юргена Конінгса. Він пообіцяв вбити головного вірусолога країни.

Йдеться у повідомленні Telegram-каналу NEXTA.

Відомо, що дезертир прихопив із собою чотири гранатомети, пістолет-кулемет, пістолет і бронежилет. Перед втечею чоловік залишив прощальну записку, в якій заявив, що "готовий до смертельного бою з поліцією і більше не бажає жити в суспільстві, яким правлять політики й вірусологи".

Напередодні Конінгс намагався дізнатися адресу головного вірусолога Бельгії Вана Ранста й навіть кілька разів приїжджав в район, де він живе. В цілях безпеки вірусолога разом з сім'єю перемістили в безпечне місце.

У Конінгса великий бойовий досвід: він служив у Боснії, Косово, Лівані, Іраку та Афганістані у складі бельгійських підрозділів.

Тому до операції з упіймання втікача залучили 400 поліцейських і солдатів Бельгії, Німеччини та Нідерландів, вертольоти й бронетранспортери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США направили спецназ проти терористів, які обезголовлюють дітей

Його машину знайшли на території Національного парку Хоге-Кемпен. Силовики прочісують місцевість, припускають, Конінгс ховається десь в заростях. Ймовірно, він озброєний.

Останні роки чоловік перебував під наглядом правоохоронців як схильний до насильства екстреміст вкрай правих поглядів.

Бельгія вже оголосила в розшук по лінії Інтерполу військового-втікача.

У Стамбулі затримали одного з ватажків терористичної організації "Ісламська держава". Спецоперацію із затримання бойовика 28 квітня провів антитерористичний відділ поліції Стамбула спільно з Національним Розвідуправлінням Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Пообіцяв вбити відомого вірусолога: 400 силовиків трьох країн ловлять озброєного екстреміста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі