вівторок, 11 жовтня 2022 06:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад пів сотні олігархів РФ стали наступними мішенями санкцій Нової Зеландії

Понад пів сотні олігархів РФ стали наступними мішенями санкцій Нової Зеландії
Нова Зеландія розширила санкції проти Росії. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Нова Зеландія запровадила чергові санкції проти Російської Федерації.

До списку обмежень потрапив 51 російський олігарх. Серед них – Олександр Абрамов, пише The New Zealand Herald.

На Абрамова і членів його сім'ї діятиме заборона на в'їзд до країни. Також їхнім літакам і суднам заборонять входити в повітряний простір і порти Нової Зеландії.

За словами міністерки закордонних справ країни Наная Махути, перед ухваленням рішення щодо мільярдера провели "широкі консультації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові санкції ЄС дозволять карати посібників РФ із третіх країн – Bloomberg

"Якщо санкції будуть застосовані в повному обсязі, збитки, які відчують новозеландці, ймовірно, будуть більшими, ніж збитки, які відчує сам пан Абрамов, який не живе тут і має лише невелику частку своїх статків, інвестованих в Новій Зеландії", – заявила Махута.

Під обмеження потрапили й 24 підтримувані Росією посадовці в тимчасово окупованих територіях України.

Санкції також зачепили нафту, газ, експорт та імпорт предметів розкоші, таких як новозеландське вино, морепродукти, російська горілка та ікра.

6 жовтня стало відомо, Євросоюз ухвалив восьмий пакет санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну. У ньому встановили граничну ціну на нафту та нафтопродукти. Розширюється заборона на використання криптовалют, що допомагало обходити санкції. Заборонили надання архітектурних та інженерних послуг, а також консультаційних послуг з ІТ та юридичних консультацій.

Зараз ви читаєте новину «Понад пів сотні олігархів РФ стали наступними мішенями санкцій Нової Зеландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі