понеділок, 15 серпня 2022 05:54

Помер автор всесвітньо відомого графіті "Поцілунок Брежнєва"

У Німеччині від ускладнень коронавірусу помер автор всесвітньовідомого графіті, що зображує на Берлінській стіні поцілунок Леоніда Брежнєва та Еріха Гонекера.

Сюжет твору – це художня інтерпретація художника Дмитра Врубеля за мотивами аналогічного знімку, зробленого 7 жовтня 1979 французьким фотографом Режи Боссю. Про смерть 62-річного представника стилю соц-арту Deutsche Welle.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Графіті на Берлінській стіні заклеюють в знак протесту

Автор: Deutsche Welle.
   Графіті на Берлінській стіні зображує поцілунок Леоніда Брежнєва та Еріха Гонекера
Графіті на Берлінській стіні зображує поцілунок Леоніда Брежнєва та Еріха Гонекера

Повна назва твору, що висвітлює поцілунок глави президії Верховної ради СРСР та лідера Німецької Демократичної Республіки – "Братський поцілунок, або Господи! Допоможи мені вижити серед цієї смертної любові".

У середині минулого місяця дружина Врубеля поділилася у Facebook, що на тлі коронавірусної хвороби, яка протікала з ускладненнями, його ввели в штучну кому, серце не справлялося в умовах хвороби.

8 червня помер український художник-карикатурист Анатолій Василенко. Він створював ілюстрації для таких видань: "Перець", "Барвінок", "Малятко", "Тореадори з Васюківки" та інших.

Йому було 83 роки. Про смерть повідомили в редакції журналу "Перець".

Художник не користувався комп'ютером. Йому роздруковували фото політиків, які мали фігурувати в карикатурах, і відправляли з водієм у студію. Наступного дня водій привозив вже свіжі акварельні малюнки на аркушах цупкого паперу.

Зараз ви читаєте новину «Помер автор всесвітньо відомого графіті "Поцілунок Брежнєва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі