вівторок, 20 червня 2023 11:20

Поляки не хочуть повернення Качинського в уряд

Поляки не хочуть повернення Качинського в уряд
Ярослав Качинський у 2006-07 роках очолював польський уряд. Фото: Facebook.com/pisorgpl

Близько 60% поляків не підтримують потенційне повернення в уряд лідера правлячої партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського.

Підтримують повернення колишнього прем'єра до Ради міністрів 21,3% опитаних. Про це з посиланням на результати опитування United Surveys повідомила польська радіостанція RMF24.

Серед 60% опитаних 49,7% – ті, хто рішуче не підтримує повернення Качинського в уряд ("точно ні"), і близько 9% тих, хто "скоріше проти".

Підтримують повернення Качинського в уряд 21,3% опитаних.

Ще близько 20% відповіли, що не мають чіткої думки з цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща офіційно підтримала вступ України в НАТО

Польським ЗМІ стало відомо, що Качинський може знову повернутися в уряд. Він вже робив це у 2020-2022 роках, коли став віцепрем'єром, пише "Європейська правда".

Прем'єр Матеуш Моравецький сказав, що усі рішення, у тому числі кадрові, ухвалюються президією політичного комітету під його головуванням.

Проте існує переконання, що якщо Качинський захоче повернутися, то зробить це, оскільки є лідером "ПіС" та всієї "Об'єднаної правиці".

Повернення Качинського може бути спробою мобілізувати електорат "ПіС" перед виборами, від результату яких залежить, чи залишиться "Право і справедливість" правлячою партією на третю каденцію.

Восени цього року у Польщі відбудуться чергові вибори депутатів Сейму і Сенату. Обиратимуть 460 членів Сейму і 100 сенаторів.

У червні в Варшаві "Громадянська коаліція" колишнього прем'єра Дональда Туска організувала мітинг.

На парламентських виборах у 2019 році найбільше мандатів отримала націонал-консервативна "Право і справедливість" Качинського.

Зараз ви читаєте новину «Поляки не хочуть повернення Качинського в уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі