пʼятниця, 07 червня 2024 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща з союзниками підняли літаки на тлі російського обстрілу

Польща з союзниками підняли літаки на тлі російського обстрілу
Польща та союзники підняли літаки через російський повітряний удар по Україні. Фото: /x.com/DowOperSZ

У ніч проти 7 червня через російську комбіновану повітряну атаку по території України Польща разом із сюзниками підняла у повітря військові літаки.

Про це повідомляє пресслужба Оперативного командування Збройних сил Польщі у Twitter (X).

"Авіація почала працювати в повітряному просторі Польщі. Це може призвести до підвищення рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни", - зазначається у заяві польських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після обстрілу росіян на Київщині спалахнув промисловий обʼєкт

Вночі спостерігалася інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов'язана з завданням ударів крилатими ракетами, безпілотними літальними комплексами та балістичними ракетами по об'єктах, розташованих зокрема на західній території України.

Також польські військові нагадали, що перед тим активність російської авіації під час ударів по західних областях України була зафіксована в ніч проти 1 червня.

"Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі. Оперативне командування RSZ постійно стежить за ситуацією", - додали вони.

Пізно ввечері 6 червня Повітряні сили повідомили про виліт чотирьох російських стратегічних бомбардувальників, згодом військові зафіксували ймовірні пуски крилатих ракет.

У ніч на п'ятницю під час ракетної атаки на Хмельниччині було чутно звуки вибухів.

Зараз ви читаєте новину «Польща з союзниками підняли літаки на тлі російського обстрілу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі