понеділок, 28 жовтня 2024 10:43

Польща глибоко стурбована: МЗС країни зробило заяву про вибори у Грузії

Польща глибоко стурбована: МЗС країни зробило заяву про вибори у Грузії
Польське МЗС зробило заяву про парламентські вибори в Грузії. Фото: intermarium.in.ua

Польща глибоко стурбована перебігом парламентських виборів у Грузії.

Ситуація навколо їх проведення віддаляє Тбілісі від ЄС та НАТО. Про це заявило Міністерство закордонних справ Польщі.

Там нагадали, що чесність виборів поставила під сумнів президентка країни Саломе Зурабішвілі та грузинська опозиція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен зробив заяву про вибори в Грузії

"Численні повідомлення про порушення виборчих процедур та безпрецедентний масштаб адміністративного ресурсу правлячої партії підривають принцип свободи та рівності виборчого процесу та самих результатів виборів", - йдеться в заяві польського МЗС.

У відомстві наголосили, що вірять у те, що Грузія є частиною Європи, і грузини заслуговують на досягнення своїх цілей і мрій – забезпечення європейського та євроатлантичного майбутнього своєї країни.

"На жаль, те, що ми побачили під час виборів 26 жовтня, не наближає, а віддаляє Грузію від ЄС і НАТО", - йдеться в заяві.

У МЗС також підкреслили, що Польща продовжуватиме підтримувати грузинську демократію та вільне волевиявлення грузинського народу.

"Ми пам'ятаємо, що Грузія була лідером у процесі реформ у минулому, і сподіваємося, що вона повернеться на цей шлях", - додали у польському МЗС.

У Грузії ЦВК оголосила, що на парламентських виборах перемагає проросійська партія "Грузинська мрія", яка набирає 54,08% голосів.

Грузинська опозиція оголосила бойкот парламенту. Опозиційні партії не визнали перемогу "Грузинської мрії" та заявили, що вибори були сфальсифіковані.

Зараз ви читаєте новину «Польща глибоко стурбована: МЗС країни зробило заяву про вибори у Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі