пʼятниця, 13 жовтня 2023 06:32

Поліція сльозогінним газом розігнала мітинг у Парижі

Поліція сльозогінним газом розігнала мітинг у Парижі
У четвер сотні демонстрантів зібралися в центрі Парижа, всупереч новій забороні на пропалестинські мітинги у Франції. Фото: eastnews.ua

Французька жандармерія вчора ввечері розігнала у центрі Парижа заборонений пропалестинський мітинг.

Сотні демонстрантів зібралися в центрі столиці Франціїі, всупереч новій забороні на пропалестинські мітинги. Їх розігнали з застосуванням сльозогінного газу та водометів, пише CNN.

"Кілька осіб затримали та доставили до поліцейських дільниць. Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін раніше того ж дня запровадив заборону на пропалестинські мітинги з метою недопущення масових заворушень у країні", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертвами терористів ХАМАС стали громадяни 23 країн - The Washington Post

Через занепокоєння громадським порядком парижан попередили, що будь-яка організація таких протестів призведе до арештів. У МВС Франції також закликали всі силові структури захистити місця, які відвідують французькі євреї: синагоги та школи.

"Будь-який іноземець, який вчинить акти антисемітизму на території Франції, буде негайно видворений", - наголосив Дарманін.

В Ізраїлі офіційно оголосили війну. Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав запровадження пункту 40 Алеф.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Крім того, бойовики розпочали наземне вторгнення на ізраїльську територію. Члени ХАМАС захоплювали території, вбивали людей та брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомляло про 100 викрадених бойовиками ізраїльтян.

Зараз ви читаєте новину «Поліція сльозогінним газом розігнала мітинг у Парижі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі