середа, 10 жовтня 2018 16:48

Показали красиві фото з конкурсу будівництва людських веж
32

9 жовтня 2018-го у місті Таррагона, Іспанія, відбувся конкурс будівництва людських веж - Кастель. Це традиційне змагання відбувається в Каталонії, автономній області Іспанії раз на 2 роки. Цьогоріч захід подивились понад 6 тис. глядачів.

Зазвичай конкурс жодним чином не пов'язаний з політикою. Цьогоріч перед його початком відбувся 5-хвилинний протест каталонських сепаратистів. Вони прагнуть, щоб Каталонія відділилась від решти Іспанії, повідомляє Reuters.

В Каталонії пройшов конкурс будівництва людських веж Кастель
Фото: Reuters
Люди тримають банери, висловлюючи таким чином підтримку політичним в'язням
Люди тримають банери, висловлюючи таким чином підтримку політичним в'язням
Група "Кастелери де Санс" будують людську вежу на конкурсі Кастель в Каталонії
Люди тримають "Естеладу" - сепаратистський прапор Каталонії

У жовтні 2017-го тут пройшов референдум за незалежність. Проте жителі регіону не дійшли згоди в цьому питанні. Частина населення вважає, що Каталонія повинна стати незалежною від Іспанії. "У нас різні мовні та культурні традиції", - кажуть вони. Низку каталонських сепаратистських лідерів минулоріч посадили до в'язниці. Верховний суд Іспанії розглядатиме їхні справи в листопаді цього року.

2010-го людські вежі або "кастелі" включили у список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальна традиція - вино занурюють на морське дно

Традиція відома з XVIII ст. Люди будують живі вежі, стаючи одне одному на плечі. Участь у цьому можуть взяти усі бажаючі. Кожен рівень вежі зветься "тронком". Найвищі тронки зазвичай будують діти.

Зараз ви читаєте новину «Показали красиві фото з конкурсу будівництва людських веж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі