середа, 20 березня 2024 18:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Підсанкційний Пєсков пригрозив Європейському Союзу "збитками"

Підсанкційний Пєсков пригрозив Європейському Союзу "збитками"
У лютому 2022 року Європейський Союз запровадив санкції проти Дмитра Пєскова. Фото: Getty Images

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що вилучення доходів від заморожених російських активів для фінансування України призведе до "неминучих збитків" для Європейського Союзу.

Про це повідомив сайт "Медуза".

"Особи, які матимуть стосунки до прийняття таких рішень, держави, які це вирішуватимуть, природно стануть об'єктами судового переслідування на багато десятиліть", - заявив Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію вигнали з однієї з найстаріших міжнародних організацій

Пєсков заявив, що європейці "прекрасно усвідомлюють, яку шкоду можуть завдати і для їхньої економіки і для їхнього іміджу, як надійного гаранта недоторканності власності".

28 лютого 2022 року ЄС запровадив санкції проти Дмитра Пєскова, а в червні того ж року - санкції проти його дружини Тетяни, сина Миколи і доньки Єлизавети.

Також Пєсков перебуває під санкціями Сполучених Штатів Америки.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав партнерів передати заморожені російські активи.

Агентство Bloomberg повідомляло, що Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки підтримує законопроєкт, який дозволить конфіскувати близько $300 млрд заморожених російських активів і направити ці кошти на відбудову України.

Зараз ви читаєте новину «Підсанкційний Пєсков пригрозив Європейському Союзу "збитками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі