понеділок, 01 жовтня 2018 12:37

Почала діяти заборона на використання одноразових пакетів

Почала діяти заборона на використання одноразових пакетів
З 1 жовтня в Грузії почала діяти заборона на виробництво, імпорт і продаж оксоградуйованих поліетиленових пакетів

Від сьогодні в Грузії почала діяти заборона на виробництво, імпорт і продаж оксоградуйованих поліетиленових пакетів товщиною менш ніж 15 мікрон. А з 1 квітня 2019-го під заборону потрапляють пластикові пакети будь-якої товщини.

Таке рішення уряд країни прийняв з метою зниження забруднення навколишнього середовища та задля реалізації програми зеленої економіки, пише Інтерфакс-Україна.

За повідомленням, у Грузії суттєво зросло споживання пакувального матеріалу, виробленого із пластику. Це створює серйозну проблему навколишньому середовищу.

У той же час на території Грузії можна буде виробляти, імпортувати та реалізувати тільки відповідні стандартам Грузії біодеградуйовані та компостовані пакети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місто "російської слави": море у Севастополі перетворили на звалище

Поліетиленові пакети не підлягають біологічній деградації. Їхній період розкладання становить понад 100 років. Після використання такі пакети перетворюються у відходи, які викликають забруднення ґрунту і води.

Зараз ви читаєте новину «Почала діяти заборона на використання одноразових пакетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі