субота, 15 жовтня 2016 06:00

По всьому світу пройшли акції проти російської агресії в Україні

Українці у понад 70 містах щонайменше 27 країн світу 14 жовтня вийшли на акцію "Stop Putin's War In Ukraine 2.0".

За повідомленням медіапорталу української діаспори VIDIA, акції проходили у містах ЄС, США, Австралії та Нової Зеландії.

 

Серед вимог активістів – виведення з території України всіх російських військ та озброєння, а також посилення місії ОБСЄ. Активісти вимагають також звільнити громадян України, яких утримують у Росії та анексованому Криму.

До акції долучились українці в Німеччині та Австрії. повідомляє Укрінформ,

Прапори України, банери з закликами до Путіна негайно забратися з України, припинити окупацію Криму і утримувати заручників привернули увагу багатьох перехожих, які підходили з розпитуваннями. Багато хто впізнавав на фото знаменитого оперного співака Василя Сліпака, вбитого в АТО. Саме він був одним з ініціаторів акції Stop Putin Stop War і її організатором в Парижі в минулому році і загинув через кілька днів після того.

Говорили на мітингу і про незаконно захопленого в Москві і кинутого в Лефортово кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видовищний "Марш нації" зібрав 10 тисяч людей

Українські та польські активісти у Варшаві долучилися до всесвітньої акції "Stop Putin's War in Ukraine". Присутні з українськими, польськими і кримськотатарськими прапорами і плакатами і про агресивну сутність режиму Путіна скандували гасло "Російську зброю - до Росії".

Нагадаємо, 14 жовтня акція "Stop Putin's war in Ukraine" пройшла і під посольством Росії у Києві. А ще 13 жовтня мітинг відбувся у Римі.

Зараз ви читаєте новину «По всьому світу пройшли акції проти російської агресії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі