неділя, 30 січня 2022 21:40

Північну Європу накрив шторм: у трьох країнах загинули люди
5

Шторм на Північному морі у Данії
Фото: Reuters
Сильний дощ ускладнив транспортний рух у Швеції
Зливи пройшлися Швецією
У Швеції від шторму впав будівельний кран
Із потужним снігопадом зіткнулася Фінляндія

Потужний зимовий шторм "Малік" пронісся північчю Європи, забравши життя щонайменше чотирьох людей.

Про це повідомляє АР.

Шторм завдав збитків у семи країнах Європи. Без електрики залишилися тисячі домогосподарств. Пориви вітру руйнували будинки, а сильні дощі спричинили повені.

Сильні дощі та снігопади пройшли в Данії, Фінляндії, Норвегії та Швеції. У Німеччини та Британії зупинявся транспорт. Особливо сильно шторм вдарив по Шотландії.

"У Шотландії хлопчик і 60-річна жінка загинули в суботу в результаті падіння дерев", - йдеться у повідомленні.

У деяких частинах Шотландії повідомлялося про пориви вітру зі швидкістю понад 160 кілометрів за годину. Це спричинило масові перебої в роботі транспорту та відключення електроенергії в десятках тисяч будинків.

У Данії сильний вітер із сильним дощем спричинив тимчасове закриття кількох мостів, в тому числі ключовий автомобільний та залізничний міст Ересунн, що з'єднує Копенгаген та шведське місто Мальме. У Швеції були скасовані пороми на острів Готланд у Балтійському морі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний шторм Ana забрав життя понад 70 людей

Данські ЗМІ повідомляють, що 78-річна жінка померла від важких травм після падіння під час сильного вітру. У сусідній Німеччині місцеві ЗМІ повідомили, що чоловік загинув від падіння білборда, який звалив вітер.

Повені в багатьох районах Данії завдали значних матеріальних збитків. У поліцію повідомили про декілька дорожньо-транспортних пригод, спричинених падінням дерев та сміттям, яке розліталося.

У Сахарі поблизу міста Айн-Сефра в Алжирі випав сніг і покрив піщані дюни. Зазвичай у пустелі температура повітря сягає приблизно 136,4℉ (+58°C). Вона опустилася до -2°C, що й зумовило осідання снігу. За останні 42 роки сніг там бачили п'ять разів: 1979-го, 2016-го, 2018-го та 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Північну Європу накрив шторм: у трьох країнах загинули люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі