понеділок, 28 жовтня 2024 22:46

Путін не подорожує більшістю країн світу, однак цього замало - Зеленський

Путін не подорожує більшістю країн світу, однак цього замало - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський закликав до спільного тиску на президента РФ Володимира Путіна. Фото: eastnews.ua

Ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна обмежив його пересування світом.

Проте один лише ордер не може повністю вплинути на російського диктатора та зупинити війну. Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю для The Times of India.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

"Тільки один Міжнародний кримінальний суд не може повністю виправити ситуацію. Він не може повністю вплинути на Путіна і на його прихильників. Але разом усі – лідери, МКС, міжнародне право, ООН, "двадцятка" (G-20 - Gazeta.ua) – разом усі точно можуть закінчити цю війну. Але результат від МКС усе одно ми відчуваємо. Путін не подорожує більшістю країн світу", - сказав Зеленський.

Зеленський також відзначив, що більшість лідерів, які визнали Римський статут, утримуються від поїздок до Росії. Говорячи про Монголію, він заявив, що її поведінка вказує на недостатню незалежність цієї країни.

17 березеня МКС видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину - незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Цього року російський лідер Володимир Путін вирішив не їхати на саміт країн "Великої двадцятки" до Бразилії через можливість арешту за ордером, виданим Міжнародним кримінальним судом. При цьому він заявив, що рішення МКС легко оминути. Для цього, за його словами, достатньо підписати двосторонню угоду, яка обмежить юрисдикцію суду.

Торік, у 2023-му, Путін також не поїхав на саміт G20, який проходив у столиці Індії.

Зараз ви читаєте новину «Путін не подорожує більшістю країн світу, однак цього замало - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі