неділя, 06 травня 2018 11:19

Пікнік і веселе "паті": у соцмережах показали, як проходив протест у Парижі

Пікнік і веселе "паті": у соцмережах показали, як проходив протест у Парижі
На протест проти реформ Макрона вийшли близько 40 тис. Фото: Тwitter.

Близько 40 тис. протестувальників в Парижі влаштували пікнік, танцювали і галасували, щоб показати негативне ставлення до реформ Еммануеля Макрона. Демонстрація стала заключною в серії мітингів проти президента Франції.

Учасники мітингу називають акцію "вечіркою для Макрона", адже зібрання приурочене до першої річниці його правління, повідомляє apnews.com.

Щоб уникнути повторення насильства та руйнувань, які відбулися в Парижі у День праці 1 травня, вулиці патрулювали понад 2 тис. поліцейських. На порушників випускали сльозогінний газ. Вісім чоловік були арештовані.

Загалом атмосфера в суботу була полегшенням після травневого насильства, в ході якого демонстранти запалювали факел автомобілів, громили mcdonald's і магазини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дякую вам за прийом і апетитну дружину - Макрон осоромився на прес-конференції

Gazeta.ua пропонує переглянути фото та відео протесту, якими поділилися користувачі соцмережі Тwitter.

Під час придушення заворушень на маніфестації 1 травня поліція затримала 276 осіб. За попередніми даними, екстремісти "завдали шкоди 31 магазину, спалили шість автомобілів, ще 10 автомашин постраждали від їхніх дій".

Зараз ви читаєте новину «Пікнік і веселе "паті": у соцмережах показали, як проходив протест у Парижі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі