четвер, 14 січня 2021 15:23

Під час пандемії люди більше економлять на похоронах

Під час пандемії люди більше економлять на похоронах
Урна з прахом. Ілюстративне фото / The Daily Mail

Вартість похоронів у Великій Британії торік становила в середньому $5713. Проте більшість сімей обирали найбільш бюджетну кремацію, ціна якої $2122.

Бюджетна кремація відбувається без похорон. Після спалення прах повертається сім'ї, що дозволяє їм самостійно організувати власний меморіал близькій людині в будь-який час за власним вибором. Про це пише The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заборонили вакцину Pfizer

Проста кремація становила 14% від усіх похоронів 2020-го, порівняно з 3% роком раніше. На ранній стадії пандемії Covid-19 минулої весни і на початку літа чверть похорон провели так. Загальна середня вартість звичайних похоронів зросла за рік на 1,7%, що є найповільнішим зростанням з 2004-го. Такі дані щорічного звіту страхової компанії SunLife.

Компанія виявила, що 24% людей, які влаштували похорон в період з лютого по липень 2020-го, заявили, що смерть їх близької людини пов'язана з Covid-19. Серед сімей, які організували похорон на ранній стадії пандемії, 86% заявили, що вони повинні економити, переважно на поминках.

2020 року 35% покійних не залишили грошей для оплати свого похорону, а з тих, що залишили, 34% - недостатньо.

25% тих, хто оплачував похорони, використовували кредитну карту, ще 25% позичили гроші в родичів чи близьких, 17% продавали речі, 13% брали позику і 9% подавали заявку на субсидію від влади.

Зараз ви читаєте новину «Під час пандемії люди більше економлять на похоронах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі