понеділок, 24 травня 2021 16:36

Перша країна ЄС офіційно заборонила авіарейси через Білорусь

Перша країна ЄС офіційно заборонила авіарейси через Білорусь
Уряд Литви заборонив авіарейси, які проходять через Білорусь. Фото: Reuters

З 25 травня уряд Литви вирішив заборонити прибуття в країну і відбуття з Литви літаків, маршрут яких проходить над територією Білорусі.

Про це йдеться на сайті видання Delfi.

За словами прем'єр-міністерки Литви Інгріди Шимоніте, таке рішення пропонується заради безпеки мандрівників.

"Що стосується польотів в Литву і з Литви через повітряний простір Білорусі, попри те, що деякі авіакомпанії самі вирішили скасувати такі польоти. Заради безпеки мандрівників запропоновано ухвалити відповідне рішення уряду", - прокоментувала Шимоніте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували фрагменти переговорів диспетчерів та екіпажу літака Ryanair перед затриманням Протасевича

Міністр транспорту та шляхів сполучення Марюс Скуодіс пояснив, що будь-які польоти в Литву і з неї через Білорусь відтепер заборонені. Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс на Раді ЄС запропонував заборонити білоруським авіакомпаніям літати до країн ЄС і внести компанію Belavia в четвертий пакет санкцій. У Литві сподіваються, що подібні рішення ухвалять інші країни Євросоюзу.

Генеральна прокуратура Литви проводить досудове розслідування за фактом захоплення лайнера авіакомпанії Ryanair і забороненим міжнародним правом поводження з пасажирами.

Зараз ви читаєте новину «Перша країна ЄС офіційно заборонила авіарейси через Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі