вівторок, 29 березня 2022 17:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Перемир'я між РФ і Україною не стане причиною для зняття британських санкцій - Джонсон

Перемир'я між РФ і Україною не стане причиною для зняття британських санкцій - Джонсон
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що перемир'я між Україною і РФ буде недостатньо для скасування британських санкцій. Фото: facebook.com/borisjohnson

Перемир'я між Україною і Російською Федерацією буде недостатньо, щоб скасувати британські санкції.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час зустрічі з міністрами, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Низка держав наклали нові санкції на Росію і Білорусь: перелік

"Прем'єр-міністр сказав, що саме припинення вогню не стане причиною для зняття санкцій Великої Британії з Росії", - оголосив прессекретар Джонсона.

"Він сказав, що тиск на Путіна необхідно посилити як шляхом подальших економічних заходів, так і надання військової допомоги, щоб Росія повністю змінила курс" - додав він.

Введені проти російських фізосіб і компаній санкції можуть бути зняті тільки після виведення військ РФ з території України та зобов'язань Кремля припинити агресію. Про це заявила Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трас.

Велика Британія вигнала п'ять російських банків. До списку санкцій увійшли: Газпромбанк, СМП Банк, Уральський банк реконструкції та відновлення, Россільгоспбанк, фонд фондів Російська венчурна компанія.

Перед цим країна ввела санкції проти 350 російських олігархів.

Зараз ви читаєте новину «Перемир'я між РФ і Україною не стане причиною для зняття британських санкцій - Джонсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі