середа, 16 березня 2022 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Низка держав наклали нові санкції на Росію і Білорусь: перелік

Низка держав наклали нові санкції на Росію і Білорусь: перелік
Учора пакет санкцій проти РФ ухвалили країни Євросоюзу. Фото: t.me/mintsyfra

За минулу добу низка держав ще більше розширили санкції проти країн-агресорів, які пішли війною на Україну.

У Росії та Білорусі перестали працювати основні компанії, які видають сертифікати безпеки SSL та TLS для вебсайтів, повідомили в Міністерстві цифрової трансформації. Мова про GeoTrust, Sectigo, DigiCert, Thawte і Rapid.

"Учора пакет санкцій проти РФ ухвалили країни Євросоюзу. Під них потрапили найбільші російські компанії: Оборонпром, авіабудівна та суднобудівна корпорації, Уралвагонзавод, Роснефть, Транснафта, Газпром нафта, Камаз, Ростех, Севмаш, Совкомфлот. Водночас персональні санкції наклали на 15 осіб із оточення президента РФ Володимира Путіна", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали маєтки олігархів з оточення Путіна, які мають конфіскувати

Французька компанія, всесвітньо відомий виробник шин, Michelin призупиняє виробництво в РФ та екпорт своєї продукції до цієї країни.

Британські автомобілі, дорогий одяг та картини тепер не потраплять до маєтків російських олігархів, оскільки Лондон зупинив експорт предметів розкоші до РФ.

"Найбільша авіакомпанія Південної Кореї Korean Air призупиняє пасажирські рейси до Москви. РФ може залишитися взагалі без авіаперевізників, так як можливостей обслуговувати літаки через теперішні санкції також буде неможливо", - додають у Мінцифри.

Ключові міжнародні асоціації бізнес-освіти MBA, BGA та EFMD призупиняють членство та акредитації для російських інституцій. Відповідно — російські дипломи більше не визнаються у світі.

Японія розширила список товарів, заборонених до експорту в РФ та Білорусь. Тепер до росіян не приїде нове японське обладнання для морської та авіаційної безпеки, телекомунікаційне обладнання та засоби зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Низка держав наклали нові санкції на Росію і Білорусь: перелік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі