вівторок, 31 січня 2023 12:41

Пентагон заявив про готовність США застосувати ядерну зброю

Пентагон заявив про готовність США застосувати ядерну зброю
США готові застосувати ядерну зброю проти КНДР. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки готові застосувати ядерну зброю, якщо Північна Корея наважиться напасти.

Про це на тлі зростання ядерної загрози з боку КНДР заявив під час візиту в Південну Корею очільник Пентагону Ллойд Остін, повідомляє DW.

"США прагнуть використати весь спектр звичайних і ядерних засобів стримування для захисту Південної Кореї", – сказав він.

Остін зустрівся з міністром оборони країни Лі Чон Супом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога Україні ‒ Столтенберґ звернувся до Південної Кореї

Сеул домагався більших гарантій від Вашингтона через потенційну загрозу від країни-сусідки. Глава Пентагону своєю чергою розповів про відповідь США на ймовірну атаку з боку Північної Кореї, яка нарощує ядерний потенціал.

5 січня один з безпілотних літальних апаратів КНДР увійшов до безпольотної зони, встановленої навколо офіса президента Республіки Корея в центрі Сеула.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин уперше публічно показав доньку під час випробувань міжконтинентальної балістичної ракети 18 листопада.

27 листопада лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна матиме найпотужнішу у світі ядерну силу.

Сполучені Штати Америки мають докази того, що російська приватна військова компанія "Вагнера" отримує зброю з Північної Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон заявив про готовність США застосувати ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі