четвер, 05 січня 2023 07:03

КНДР запустила дрон, який долетів до офіса президента Південної Кореї

КНДР запустила дрон, який долетів до офіса президента Південної Кореї
Дрон КНДР долетів до офісу президента Південної Кореї. Фото: eastnews.ua

Один з безпілотних літальних апаратів КНДР увійшов до безпольотної зони, встановленої навколо офіса президента Республіки Корея в центрі Сеула.

Інцидент стався у грудні торік, повідомила 4 січня агенція Yonhap.

"Дрон ненадовго увійшов до північної частини зони, але не наблизився до ключових об'єктів сфери безпеки", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР пальнула ракетою: подробиці

Радіус безпольотної зони становить приблизно 3,7 км. Про проникнення БПЛА до цієї зони міністр оборони Лі Чжон Соп доповів у середу президенту Юн Сок Йолю на нараді, присвяченій забезпеченню захисту країни проти дронів.

31 грудня Північна Корея знову запустила ракети у бік Японського моря. Цього разу з КНДР випустили три балістичні ракети.

За даними міністерства оборони Японії, ракети, запущені близько 8:00 (1:00 за Києвом – Gazeta.ua) з околиць столиці КНДР Пхеньяна, пролетіли близько 350 км на максимальній висоті орієнтовно 100 км і впали неподалік східного узбережжя Корейського півострова.

Зараз ви читаєте новину «КНДР запустила дрон, який долетів до офіса президента Південної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі