четвер, 26 жовтня 2017 18:46

Папa Римський поспілкувався з астронавтами в прямому ефірі
3

Говорили про екологічні проблеми, могутність бога та любові
Фото: Associated Press.
Говорили про екологічні проблеми, могутність бога та любові
Говорили про екологічні проблеми, могутність бога та любові

Папа Римський Франциск поспілкувався в прямому ефірі з шістьма членами МКС, які представляють Італію, США та Росію..

Говорили про екологічні проблеми, могутність бога та любові, повідомляє Associated Press.

Папа Франциск спілкувався з астронавтами на міжнародній космічній станції близько 20 хв. Голова католицької церкви закликав до гуманістичного та релігійного розуміння сили любові.

В ролі перекладача виступив італійський астронавт Паоло Несполі, котрий нині перебуває на борту МКС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астронавт NASA розгледів Софійський собор із космосу

Папа Франциск запитав команду, як вони розуміють слова Данте, що любов — це сила, яка рухає світом. Російський космонавт Олександр Місуркін відповів, що "любов — це сила, котра дає тобі наснагу віддати своє життя за когось іншого", та розповів про своє захопленням "Маленьким принцом" Екзюпері.

Папа Франциск запитав у команди, що є найбільшою радістю в їх роботі. Командир екіпажу, колишній "морський котик" Ренді Бреснік відповів, що він має велику втіху "побачити величне Боже творіння хоча б трішки з Його точки зору".

Бреснік брав участь у двох війнах в Іракові. Він розповів Папі, що вражений спогляданням Землі із космосу: "Тут нема кордонів, тут нема воєн. Один лише мир"
"Люди не можуть потрати сюди і краса Землі, котру не можливо описати, не торкається їх душ," - сказав американський астронавт

Також члени МКС обговорили з Папою проблему екологічного забруднення планети. "Ти бачиш, на скільки тонка атмосфера, і розумієш, на скільки крихким є наше існування", - поділився своїми думками Бреснік.


Папа Франциск став другим Папою Римським, який спілкувався з астронавтами. До нього з МКС спілкувався Бенедикт XVI. Він говорив з астронавтами про майбутнє Землі та про екологічні ризики, з якими може зіткнутися планета.

Зараз ви читаєте новину «Папa Римський поспілкувався з астронавтами в прямому ефірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі