середа, 01 вересня 2021 17:37

Папа Римський переплутав цитати Меркель і Путіна

Папа Римський переплутав цитати Меркель і Путіна
Папа Римський Франциск переплутав цитати канцлерки Німеччини Анґели Меркель та президента РФ Володимира Путіна. Фото: Reuters

Папа Римський Франциск переплутав цитати канцлерки Німеччини Анґели Меркель і президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомило видання DPA.

Папа Римський висловився про майбутнє Афганістану. Його запитали щодо ситуації в Кабулі під час радіоінтерв'ю в Іспанії.

Франциск перед цитуванням похвалив Меркель як одну з "найвидатніших особистостей у міжнародній політиці".

"Потрібно припинити безвідповідальну політику з нав'язуванням власних цінностей іншим і спроби збудувати демократію в інших країнах за чужими лекалами без урахування історичних, національних, релігійних особливостей. І повністю ігноруючи традиції інших народів", - процитував Папа, переплутавши заяви Меркель і Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель не вірить в агресію Росії - Клімкін

Наведені слова належать президенту РФ. Він їх сказав під час візиту Меркель у Москву 20 серпня.

Ватикан не прокоментував переплутані цитати. Це було перше інтерв'ю Франциска після операції з видалення частини кишківника.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель у п'ятницю, 20 серпня, прибула в Москву, де в неї відбулася зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним. Для Меркель це останній візит у Москву як глави уряду, оскільки вже восени вона покине пост. Приїхала на річницю отруєння російського опозиціонера Навального, якого отруїли 20 серпня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський переплутав цитати Меркель і Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі