неділя, 28 лютого 2021 12:59

Папа Франциск до кінця життя залишатиметься в Ватикані

Папа Франциск до кінця життя залишатиметься в Ватикані
Папа Франциск / Wikipedia

Папа Франциск розраховує померти в Римі, залишаючись Понтифіком, і не повернеться, щоб провести останні дні в рідній Аргентині.

Про це йдеться в новій книзі "Здоров'я пап". Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше в історії жінка стала заступником генсекретаря Синоду єпископів

В інтерв'ю, яке Франциск дав аргентинському журналісту і лікаря Нельсону Кастро у Ватикані в лютому 2019-го, Понтифік сказав, що думає про смерть, але не боїться її.

"Я буду Папою, чинним чи почесним, але залишатимусь в Римі. Не повернуся в Аргентину", - відповів 84-річний Франциск на запитання, як бачить свої останні дні.

В останні місяці Франциску довелося скасувати деякі заходи через болі в сідничному нерві. Проте про інші серйозні недуги не відомо. Франциск, колишній архієпископ Буенос-Айреса, каже, що не сумує за рідною Аргентиною.

"Ні, не сумую за Аргентиною. Я прожив там 76 років. Мене турбують радше її проблеми", - сказав Папа, натякнувши на економічну кризу в рідній країні

Папа вакцинувався вакциною Pfizer проти Covid-19 в січні. Через свій вік лідер 1,3 млрд католиків у світі мав високий ризик захворіти коронавірусом. У 1957-му, у віці 21 року, він страждав від гострого плевриту, і йому видалили частину правої легені.

Тим часом, 28 лютого виповнюється 8 років, як добровільно зрікся папства попередник Франциска Бенедикт XVI.

Зараз ви читаєте новину «Папа Франциск до кінця життя залишатиметься в Ватикані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі