пʼятниця, 04 лютого 2022 04:38

Від отруєного кокаїну померли 20 людей, ще понад 50 — у лікарні

Від отруєного кокаїну померли 20 людей, ще понад 50 — у лікарні
У цій справі вже заарештували 12 людей. Фото: Reuters

В Аргентині у восьми муніципалітетах провінції Буенос-Айрес через токсичний кокаїн загинули щонайменше 20 людей.

Ще 56 осіб госпіталізували, повідомляє The Guardian. Десятки продовжують звертатися за медичною допомогою.

"Деякі жертви страждали від опіоїдної інтоксикації. Експерти аналізують препарат, намагаючись визначити, що стало причиною смерті. Одна з гіпотез полягає у тому, що кокаїн навмисно змішали з якоюсь отрутою для зведення рахунків між наркоторговцями", - пише видання.

Влада Аргентини спочатку повідомила, що вісім членів однієї і тієї ж банди померли після покупки препарату у вівторок. Але згодом кількість смертей у містах Херлінгем, Сан-Мартін і Трес-де-Фебреро зросла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У порту перехопили понад півтори тонни кокаїну

Поліція повідомила, що кокаїн продавався у бідному районі в передмісті на північ від столиці Аргентини. Усіх, хто міг купити смертельний наркотик, закликають не використовувати його.

У цій справі вже заарештували 12 людей. Міністр безпеки провінції Серджіо Берні повідомив, що очікуються результати лабораторних досліджень та результати розслідування щодо затриманих.

У Павлограді на Дніпропетровщині викрили банду, яка збувала й розповсюджувала особливо небезпечні психотропні й наркотичні речовини.

До її складу входили колишні й чинні працівники поліції - 13 осіб. Організували наркобізнес уродженець Грузії, житель Дніпра та ексміліціонер - колишній перший заступник начальника обласної міліції, повідомили в Державному бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Від отруєного кокаїну померли 20 людей, ще понад 50 — у лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі