вівторок, 30 січня 2024 07:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Остін та Столтенберг обговорили допомогу Україні

Остін та Столтенберг обговорили допомогу Україні
Відбулась зустріч міністра оборони США Ллойда Остіна із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Фото: armyinform.com.ua

Міністр оборони США Ллойд Остін та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг обговорили допомогу Україні.

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про критичність швидкого збільшення оборонного виробництва. Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

Остін і Столтенберг підкреслили значення єдності Північноатлантичного альянсу у підтримці України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остін повернувся до роботи у Пентагоні після операції

Вони також відзначили критичність швидкого збільшення оборонного виробництва для подальшої допомоги Києву у поповненні запасів боєприпасів і обладнання.

Йшлося також про зміцнення надійних можливостей стримування та оборони Альянсу і розглянули прогрес у виконанні рішень, прийнятих на Вільнюському саміті 2023 року.

Окрім того, Столтенберг та Остін обмінялися думками щодо ситуації з безпекою на Близькому Сході. Висловили обурення та скорботу через загибель і поранення американських військових у Йорданії.

Контактна група з питань оборони України на базі "Рамштайн" загалом виділила понад $80 мільярдів військової допомоги Україні. Коаліція продовжує зусилля, щоб забезпечувати безперервну підтримку Збройним силам України, заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

За його словами, зараз група зосереджує зусилля на посиленні потенціалу ВПС України, артилерії, морських операцій, наземного розмінування, ППО та інформаційних технологій.

Зараз ви читаєте новину «Остін та Столтенберг обговорили допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі