четвер, 13 липня 2023 19:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Остін пояснив, чому Україна отримала касетні боєприпаси

Остін пояснив, чому Україна отримала касетні боєприпаси
Міністр оборони США Ллойд Остін наголосив що Україні потрібні касетні боєприпаси для захисту. Фото: eastnews.ua

Міністр оборони США Ллойд Остін пояснив, чому Україні передали касетні боєприпаси.

Україна зобов'язалася використовувати ці боєприпаси лише у "належних місцях", сказав він CNN.

"Передусім, я думаю, ми повинні пам'ятати, що вони вперто борються, щоб захистити свою суверенну територію. Ви знаєте, вони не просять боєприпасів для вторгнення в іншу країну, як це зробили росіяни, які з самого початку застосовували касетні боєприпаси", – наголосив Остін.

Касетні снаряди не будуть використовувати у населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков пояснив, що дадуть Україні касетні боєприпаси

"Вони записуватимуть місця, де вони їх використовують, і приділятимуть пріоритетну увагу зусиллям щодо розмінування. І ми їм у цьому допоможемо, у тих місцях, де нам дадуть умови", – пояснив міністр.

Остіна спитали, скільки часу знадобиться США для постачання касетних боєприпасів. Він відповів, що хоче переконатися, що "Україна зможе залишатися успішною у своїй боротьбі". Тому він не "буде передбачати, скільки часу це займе".

"Ми збираємося зосередитися на тому, щоб переконатися, що вони мають те, що їм потрібно, щоб продовжувати надавати підтримку", – підсумував Остін.

Україна вже отримала касетні боєприпаси від США. Про це сказав командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський. На полі бою їх ще не використовували.

Зараз ви читаєте новину «Остін пояснив, чому Україна отримала касетні боєприпаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі