понеділок, 30 вересня 2019 00:48

Оприлюднена частина переписки Волкера та Джуліані

Оприлюднена частина переписки Волкера та Джуліані
Адвокат Трампа показав смс від Волкера про Зеленського. Фото: Главком

Адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані оприлюднив частину своєї переписки зі спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером.

Вона свідчить про те, що Волкер сконтактував Джуліані з помічником президента України Андрієм Єрмаком, йдеться в інтерв'ю Джуліані каналу Fox News.

"Пане мере, приємно було поснідати сьогодні вранці. Як ми обговорили, зв'язую Вас з Андрієм Єрмаком, який дуже близький до президента Зеленського…", пише Волкер у повідомленні від 19 липня.

Також Волкер запропонував Джуліані проконсультувати його про Зеленського та динаміку російсько-українських відносин. Джуліані наполягає, що він діяв від імені Держдепартаменту США.

Джуліані сказав в інтерв'ю, що Держсекретарю Майку Помпео, якого Конгрес зобов'язав надати документи у цій справі, нема про що хвилюватися, оскільки його підлеглі "не зробили нічого поганого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курт Волкер подав у відставку – СNN

Він додав, що Помпео знав про його спілкування з Волкером. Джуліані також сказав, що йому "дуже прикро" через те, що сталося з Волкером та відкинув припущення, що саме Волкер може бути автором скарги, поданій в рамках програми захисту для викривачів корупції.

27 вересня спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що йде з посади.

Очікується що Волкер буде допитаний наступного тижня у зв'язку з розслідуванням імпічменту президента США Дональда Трампа Палатою представників.
CNN підкреслював, що Волкер став одним із ключових гравців у скандалі щодо Джо Байдена.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднена частина переписки Волкера та Джуліані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі