четвер, 27 травня 2021 14:17

Опозиційна організація РФ оголосила про самоліквідацію через переслідування Кремля

Опозиційна організація РФ оголосила про самоліквідацію через переслідування Кремля
Опозиційний журналіст Андрій Пивоваров закрив організацію "Відкрита Росія". Фото: kommersant

Опозиційна організація "Відкрита Росія" ухвалила рішення про самоліквідацію, щоб уберегти керівників та учасників від переслідувань з боку Кремля.

Про це повідомив виконавчий директор Андрій Пивоваров, пише "Коммерсант".

"Усі члени "Відкритої Росії" виключені з організації, а їх членство анульовано, щоб уникнути можливого переслідування. Нам не потрібні нові штрафи й кримінальні справи, і ми хочемо захистити наших прихильників", — прокоментував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До білоруської опозиціонерки прийшли з обшуками

Таке рішення ухвалили через останній закон, який ухвалила Держдума РФ: забороняється брати участь у виборах співробітникам та прихильникам "екстремістських чи терористичних організацій".

Також Пивоваров розповів, що іншої структури, замість "Відкритої Росії", засновувати не збираються. За його словами, існує великий ризик, що такий хід визнають продовженням діяльності.

Держдума Росії в останньому читанні ухвалила законопроєкт проти "Фонду боротьби з корупцією", який заснував опозиційний політик Олексій Навальний.

Зараз ви читаєте новину «Опозиційна організація РФ оголосила про самоліквідацію через переслідування Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі