вівторок, 01 жовтня 2024 07:32

Операція Ізраїлю в Лівані: Галлант поговорив з Остіном

Операція Ізраїлю в Лівані: Галлант поговорив з Остіном
Ізраїль повідомив про наземну операцію в Лівані. Фото: gettyimages.com

Глава Пентагону Ллойд Остін та міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант обговорили питання безпеки.

Насамперед йшлося про операцією ізраїльської армії в Лівані. Про це повідомило Міноборони США.

За словами прессекретаря Пентагону Патріка Райдера, Остін підтвердив підтримку США права Ізраїлю на самооборону проти загроз з боку Ірану, ліванської Хезболли, ХАМАСу, хуситів та інших терористичних угруповань, підтримуваних Іраном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль атакував військові об'єкти хуситів у Ємені

При цьому сторони погодилися в необхідності руйнування атакуючої інфраструктури вздовж кордону. Це має гарантувати, що Хезболла не зможе атакувати північні райони Ізраїлю, аналогічно нападу ХАМАСу 7 жовтня минулого року.

Разом з тим глава Пентагону наголосив на важливості дипломатичного врегулювання, щоб забезпечити безпечне повернення цивільних осіб по обидва боки кордону. Йшлося також про необхідність завершення військових дій і переходу до дипломатичних заходів для відновлення безпеки та стабільності.

Окрім того, в Пентагоні заявили, що США готові захищати своїх громадян, союзників і партнерів від загроз, які виходять від Ірану і підтримуваних ним терористичних угруповань.

Остін і Галлант обговорили серйозні наслідки для Ірану, якщо той вирішить почати прямий військовий напад на Ізраїль.

Ізраїль у ніч проти 1 жовтня розпочав наземні рейди на півдні Лівану. Проводять їх у рамках операції "Північні стріли", спрямованої проти сил Хезболли, повідомила Армія оборони Ізраїлю.

Там зазначили, що сили ЦАХАЛ розпочали "обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди" проти терористичних цілей Хезболли в прикордонній зоні на півдні Лівану.

Зараз ви читаєте новину «Операція Ізраїлю в Лівані: Галлант поговорив з Остіном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі