неділя, 06 травня 2018 13:01

"Він нам не цар": журналіста затримали у прямому ефірі

"Він нам не цар": журналіста затримали у прямому ефірі
У Москві у прямому ефірі затримали журналіста під час акцій протесту Фото: Ера

Під час акцій протесту у Москві із застосуванням сили правоохоронці затримали українського журналіста Олексія Александрова. Він працює у спільному проекті "Радіо Свобода" та "Голосу Америки" .

Відео затримання опублікувало "Радіо Свобода". На кадрах видно, як Александров розповідає про антипутніські акції протесту, що напередодні прокотилися Росією. У тому числі і про особливу жорсткість правоохоронних органів.

"Ось зараз мене кілька разів співробітники ОМОНу вдарили у спину. Ось Ви зараз можете побачити, як жорстко вони діють – буквально викидають людей із лавок. Ось гамселять кийком людину… Якщо чесно, за кілька акцій протесту Олексія Навального я не можу згадати таких жорстких дій поліції, щоб вони буквально лупцювали людей кийками, в тому числі копали та штовхали у спину", – коментує Олексій Александров.

Після цих слів до журналіста підійшли чотири силовики та затримали у прямому ефірі.

Також "Радіо Свобода" повідомляє про затримання ще однієї своєї журналістка – позаштатної кореспондентки Зосі Родкевич, яка виконувала редакційне завдання на Пушкінській площі та Тверській вулиці під час громадянської маніфестації "Він – нам не цар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він нам не цар": кількість затриманих на акціях протесту різко збільшилася

Її затримали разом із іншими перехожими, що прямували до метро. Як підкреслюється, ніхто з них не мав стосунку до протестів. Затриманих понад дві години протримали в автозаку без води та туалету біля будівлі відділку "Аеропорт".

Журналістку без складання протоколу відпустили після того, як її адвокат роз'яснив співробітникам поліції, що вона виконувала редакційне завдання іноземних ЗМІ.

Міністерство закордонних справ Укаїни оприлюднило заяву, де засуджує напади російських правоохоронців на протестувальників у Москві.

"В Україні рішуче засуджують брутальні напади з боку каральних підрозділів кремлівського режиму на російських громадян, які вийшли на вулиці в рамках глобального мирного протесту #ОнНамНеЦарь. Затримання і арешт понад 1600 мирних громадян є ще одним свідченням страху режиму та проведення ганебної державної політики з придушення прав людини та основоположних свобод, намагання викорінити будь-яке інакомислення в Росії. Особливо обурює насильство по відношенню до неповнолітніх громадян та молоді", - йдеться в заяві.

Масовим протестам у Росії під назвою "Він нам не цар!" присвятив свою карикатуру український художник Андрій Петренко. Її опублікував у Twitter.

"Він вам - цар!" - підписав карикатурист зображення Путіна в касці ОМОН, до якої приклеєні кийки.

Акція "Він нам не царь" присвячена інавгурації російського президента Володимира Путіна. Він складе присягу у понеділок 7 квітня.

Зараз ви читаєте новину «"Він нам не цар": журналіста затримали у прямому ефірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі