пʼятниця, 15 липня 2022 02:29

Обстріл Вінниці: у ЄС зробили важливу заяву

Обстріл Вінниці: у ЄС зробили важливу заяву
Російські військові вбили більше 20 людей у Вінниці. Фото: eastnews.ua

Винні в обстрілах українських міст будуть притягнені до відповідальності.

"Не може бути безкарності за порушення й злочини, вчинені російськими силами та їх політичним начальством. Усіх винних у цих злодіяннях буде притягнуто до відповідальності за свої дії відповідно до міжнародного права", - йдеться в заяві Високого представника Європейського союзу Жозепа Борреля та європейського комісара із кризового регулювання Янеша Ленарчича.

Вони засудили ракетні атаки Росії по цивільних об'єктах.

"Європейський союз найрішучішим чином засуджує ці невибіркові обстріли цивільних об'єктів, що продовжуються, включно з лікарнями, медичними установами, школами і притулками. Це звірство у Вінниці є останнім у довгій низці жорстоких нападів, спрямованих проти мирних мешканців та цивільної інфраструктури", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський обстріл Вінниці: зросла кількість жертв

Боррель та Ленарчич особисто бачили злочини росіян і нагадали про трагедії в інших українських містах.

"Буча, Маріуполь, Краматорськ, Кременчук, Слов'янськ, Часів Яр, Харків, Одеса, а тепер і Вінниця – Збройні сили Росії та їхні довірені особи залишають кривавий слід по всій Україні. Тисячі мирних жителів уже вбито. Ця варварська поведінка Росії, за повної зневаги міжнародним гуманітарним правом, має бути негайно припинена", наголосили політики.

8 липня керівник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель наголосив, що жодна країна не може залишатися осторонь перед агресією Російської Федерації проти України. Агресія Росії є кричущим порушенням міжнародного права, яка веде до фрагментації світового порядку і ставить під загрозу відновлення глобальної економіки.

Сполучені Штати Америки не бачать можливості закінчення війни в Україні до кінця 2022 року. Причиною є президент Росії Володимир Путін, який хоче продовжувати агресію, вважають у США.

Зараз ви читаєте новину «Обстріл Вінниці: у ЄС зробили важливу заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі