вівторок, 06 серпня 2024 10:10

Обстріл бази в Іраку: Вашингтон очікує нових атак на Близькому Сході

Обстріл бази в Іраку: Вашингтон очікує нових атак на Близькому Сході
США очікують нових атак на Близькому Сході. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки готуються до нових атак на свої військові сили на Близькому Сході. Особливо на тлі вчорашнього обстрілу авіабази Айн-ель-Асад в Іраку.

Розвідка США попередила про можливі хвилі ударів з боку Ірану, пише Axios із посиланням на американського чиновника.

"Найближчими днями Міністерство оборони США очікує збільшення кількості атак з боку проіранських бойовиків", - сказано в повідомленні.

Зростання напруженості в регіоні, на думку американських чиновників, дозволяє цим угрупованням діяти вільніше та агресивніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль готується до багатоденної атаки - ЗМІ

"Ми отримали оновлену інформацію щодо загроз, які походять від Ірану та його прихильників. Дипломатичні зусилля з деескалації напруженості в регіоні та підготовці до підтримки Ізраїлю, якщо він знову зазнає нападу" , - йдеться в заяві.

Хоча конкретний характер та послідовність атак поки що невідомі, розвідка попереджає про можливі удари з боку "Хезболли".

У Вашингтоні відбулася зустріч президента Джо Байдена та віцепрезидентки Камали Гарріс із командою з національної безпеки, на якій обговорювали загрозу від Ірану та його союзників, а також можливі заходи для деескалації ситуації та підтримки Ізраїлю у разі нападу.

Щонайменше п'ять американських військових в Іраку отримали поранення під час атаки на військову базу в понеділок.

5 серпня було завдано ракетного удару по авіабазі, де розміщені військові сили США та інших країн.

Два джерела в іракських силах безпеки зазначили, що авіабазу Айн аль-Асад на заході країни атакували дві ракети "Катюша". Ще одне з іракських джерел у силових структурах повідомило, що ракети впали на базу. Незрозуміло, чи була атака пов'язана з погрозами Ірану вжити заходів у відповідь на вбивства минулого тижня високопоставлених членів угруповань ХАМАС і "Хезболла".

Зараз ви читаєте новину «Обстріл бази в Іраку: Вашингтон очікує нових атак на Близькому Сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі