четвер, 26 травня 2022 15:50

Нового ватажка ІДІЛ затримали в Туреччині: подробиці

Нового ватажка ІДІЛ затримали в Туреччині: подробиці
За будинком, де проживав новий лідер ІДІЛ Абу аль-Хасан аль-Куреші, стежили. Фото: "Фокус"

У Стамбулі заарештували нового лідера джихадистського терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) Абу аль-Хасан аль-Куреші.

Операцією керував особисто начальник Стамбульської поліції Зафер Акташ, повідомляє національний турецький телеканал Halk TV.

За будинком, де проживав новий лідер ІДІЛ, стежили.

Зараз його допитує група експертів ІДІЛ з антитерористичної служби та національної розвідувальної організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На рівні з "Аль-Каїдою" та ІДІЛ: Росію хочуть внести у список терористичних організацій

Очікується, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосить подробиці затримання лідера ІДІЛ найближчими днями.

Абу Бакр аль-Багдаді, лідер ІДІЛ, який проголосив свій халіфат 2014 року, був убитийпід час рейду США в Ідлібі в жовтні 2019-го. Наступним лідером організації став Абу Ібрагім аль-Хашімі аль-Курайші.

Абу Ібрагіма аль-Хашімі аль-Курайші вбили під час операції США в Ідлібі 3 лютого 2022 року.

Підтверджуючи цю інформацію, ІДІЛ заявив, що новим лідером організації став Абу Хасан аль-Хашімі аль-Куреші, імовірно, з племені курайшитів.

Росія хоче залучити вихідців з Близького Сходу до війни в Україні. Зокрема, найманців із Сирії. Сполучені Штати Америки вважатимуть цей крок агресора новою ескалацією.

Вербування ІДІЛ і заяви російської пропаганди про хімзброю свідчать про спробу реалізації "сирійського сценарію" в Україні.

Росія відкрила 14 центрів вербування найманців у Сирії на територіях, підконтрольних режиму Башара Асада (Дамаск, Алеппо, Хама, Ракка й Дейр ез-Зор). РФ виплачуватиме іноземним найманцям щомісячну зарплатню від $300 до $600.

Зараз ви читаєте новину «Нового ватажка ІДІЛ затримали в Туреччині: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі