вівторок, 08 вересня 2020 01:12

Німеччина заговорила про санкції проти Білорусі

Німеччина заговорила про санкції проти Білорусі
Німеччина пригрозила Лукашенку. Фото: Коммерсантъ

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас пригрозив Білорусі введенням санкцій ЄС у разі продовження репресій.

Він також закликав білоруську владу негайно звільнити одну з опозиційних лідерів Марію Колеснікову, повідомив головний дипломат Німеччини заявив таблоїду Bild.

"Ми неодноразово закликали пана Лукашенка до діалогу з усіма національними силами. Цього не сталося, навпаки: на готову до діалогу опозицію накочуються одна за одною хвилі репресій. Це хибний напрямок", - заявив Маас.

За його словами, "якщо Лукашенко не змінить курс", ЄС відреагує.

Зараз Німеччина наполегливо працює з іншими державами ЄС над "пакетом санкцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадення Колеснікової: Білорусі надійшов перший сигнал із Європи

Цього ж дня речник МЗС Крістофер Бургер зазначив, що на цей час в Європейському Союзі проводяться інтенсивні консультації з приводу санкцій. Ця тема обговорювалася на позаминулому тижні на неофіційній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Берліні. Тоді глави МЗС домовилися про необхідність введення санкцій "швидко та цілеспрямовано". Якщо Білорусь не змінить свій курс, можуть бути введені додаткові санкції, додав він.

Що стосується персонально санкцій проти Лукашенка, то вони також обговорювалися. Але саме через позицію Німеччини, а також Франції такі санкції ймовірно введені не будуть. Берлін і Париж вважають за правильне тримати відкритими канали спілкування з білоруським президентом.

Вранці 7 вересня Марію Колеснікову люди з закритими обличчями насильно посадили в мікроавтобус з тонованими номерними знаками та відвезли в невідомому напрямку. Влада відмежувалася від цього, заявивши про свою непричетність.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина заговорила про санкції проти Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі